
100 yıllık bir hikaye
AHMET BEY'İN KÖRÜKLÜ ÇİZMELERİ
Deri ile tanışmamız 1900'lerin başında büyük dedemiz Ahmet Bey'in, Ege yöresine özgü körüklü çizme ve silahlık yapımına başlamasına dayanır. Efeler Diyarı Aydın'da, efelerin kullandığı bu çizme ve silahlıklar, tamamen el işçiliği ile yapılır ve üzerlerindeki motiflerin yapımı günler sürerdi.


İSMAİL BEY VE OSMANLI EYERLERİNİN YÜKSELİŞİ
Ahmet Bey, oğlu İsmail Bey'i deri işleme konusunda yetiştirdi. İsmail Bey döneminde değişen şartlar doğrultusunda, silahlık ve körüklü çizmenin popülaritesinin azalmasıyla at koşum ve eyer ürünlerinin üretimine geçildi. Osmanlı eyerleri, o dönemde en çok üretimi yapılan ürünleriydi.
NECMİ BEY VE DEĞİŞİMİN İLK ADIMLARI
İsmail Bey de oğlu Necmi Bey'i saraciye konusunda yetiştirmiş ve uzun yıllar birlikte çalışmışlardır. Necmi Bey, koşum ürünlerinin üretimi konusundaki becerilerini değişen koşullara adapte etmiş ve av malzemeleri konusunda üretime geçmiştir. Silah kılıfları, tüfek kayışları ve fişeklik gibi birçok ürünü deriden imal etmiş ve bu alanda en önemli üreticilerden biri olmuştur. Son yıllarda değişen koşullara uyum sağlamış ve evcil hayvan ürünleri sektörü için deri tasma üretimine başlamıştır.

